Citrín – Mistr motivace

Citrín – Mistr motivace

Citrín je jeden z krystalů, který by neměl chybět v žádné rodině. Jeden docela malý citrín dokáže totiž plně nahradit osobního kouče, partu řemeslníků nebo třeba motivačního řečníka. Není to tak, že by za vás postavil dům nebo naplnil vaši peněženku i účet, ale umí vás dohnat k tomu, abyste přestali snít a začali něco konkrétního dělat.

A jakže to citrín dokáže? Je to krystal, který pracuje se třetí čakrou, dokáže ji zharmonizovat a řádně zaktivovat. Posílí vám sebevědomí, tedy vědomí toho, kdo jste, co vlastně chcete žít a pomůže vám zaktivovat vůli. Vůli jít si za tím, co vám dělá radost, co vám usnadní či zpříjemní život. Pomůže vám vaší vlastní vůlí rozhýbat energie kolem sebe a vaše sny se začnou před očima plnit.

Většinou se o citrínu říká, že do života přináší peníze, štěstí, chrání před “zlem”. Proto si ho hodně lidí pořídí jako kouzelnou pilulku, kterou strčí do kapsy nebo někde doma do poličky a doufají, že citrín vše zařídí. Jenže citrín to úplně sám za nás neudělá, bude třeba vyvinout aktivitu, bude třeba změnit své dosavadní chování a přístup k životu, abychom kýžených výsledků dosáhli.

Pokud citrín požádáte o výpomoc, připravte se na pořádnou jízdu. Citrín vás bude pěkně prohánět (a nejspíš i vaše bližní), abyste dosáhli realizace svých snů a tužeb. Doporučuji citrín požádat o pomoc s konkrétním úkolem, například se nemůžete doslova dokopat k úklidu auta. Citrín rád poskytne svou energii, která vás k tomu úklidu dokope a to doslova. Najednou vám dojdou všechny výmluvy a vy tu práci uděláte dokonce s chutí. Případně přijdete na to, jak zařídit, aby auto bylo důkladně uklizeno. Nebo třeba pokud vám vázne nějaký projekt a dochází nápady, kde vzít inspiraci, energii či peníze na rozvoj, citrín vám otevře nové možnosti, přivede do cesty nové lidi a podobně.

A opět připomínám, buďte aktivní, nebojte se požádat citrín o pomoc a zároveň se připravte na to, co může nastat, tedy pořádná makačka. Pokud se tedy práce bojíte, citrín nebude to pravé pro vás :D.

PS: buďte hodně opatrní na to, co si před citrínem přejete, mohlo by se vám to splnit!

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Každý, kdo nechce žít podle mantinelů a pravidel, které nám nastavil někdo jiný, ať třeba rodiče, nebo “systém” jako takový by se dal označit za rebela. Prostě někoho, kdo se neřídí pravidly druhých lidí, jediné, co ho vede je jeho vnitřní hlas a vlastní morální […]

Jak poznat vypalovaný citrín

Jak poznat vypalovaný citrín

V poslední době mě zavalily dotazy, jak poznat, zda je citrín “pravý”, nebo zda je to vypalovaný ametyst. Protože s kameny pracuju nejen při tvorbě šperků každý den, prošlo mi rukama mnoho citrínů. Takže zachovejte klid, není každý druhý citrín vypalovaným ametystem a to málo, […]