Jak pracovat se selenitem

Jak pracovat se selenitem

Selenit je podle mě naprosto základní minerál, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Tak jako mnozí z nás začínají den ranní kávou, zakončit den můžeme prací se selenitem. Selenit je skvělý pomocník pro energetickou hygienu, dokáže z nás “sundat” energetické nánosy, které přes den nastřádáme třeba při nákupu, v práci, nebo i třeba jen přemýšlením o nepříjemných záležitostech, jako je nepozornost ratolestí při online výuce. Zrovna tak pomůže vyčistit energetické pole po konfliktu se svými bližními, obzvlášť, pokud jsou toxičtí. Celý den do sebe průběžně nasáváme energie, se kterými se setkáme. Část z nich zvládáme automaticky vyčistit, ale pokud je toho tak trochu moc a nemáme moc času se věnovat svému rozpoložení, cizorodé (a nepříjemné) energie se začnou v našem energetickém poli hromadit. Dříve či později se to projeví výkyvy nálady, horším soustředěním, poklesem životní energie či dokonce bolestmi hlavy.

Selenit je vysoko vibrační kámen, který nám pomáhá udržovat vnitřní čistotu. Je to receptivní kámen, který z našeho energetického pole pohltí vše, co do něj nepatří – respektive to, co v něm mít nechceme. Připomínám, že sám za nás nic neudělá, přesto je vždy připraven ke spolupráci. Selenit naplní naše energetické pole (či auru) svými vysokými vibracemi, pomůže nám zavřít a zacelit trhliny, kudy nám uniká energie nebo kudy je nám energie odčerpávána. Jediné, co je potřeba udělat, je otevřít se jeho energii a dovolit mu očistu udělat.

 

Jak s ním pracovat?

Přímé napojení – pokud máte schopnost napojit se na jeho vědomí a komunikovat s ním přímo, požádejte selenit, aby naplnil Vaše energetické pole svými vibracemi, zacelil ochranný obal a vyčistil jej od energií, které nejsou Vaše. Tyto energie nemusí být nutně škodlivé, ale prostě Vám nepatří.

Nepřímé napojené – druhou možností je vizualizace Vašeho záměru. Představte si, jak se doslova koupete ve vibracích selenitu, jak Vás obklopuje fyzicky, třeba jako jemný písek, ve kterém plavete, nebo v něm ležíte. Tento efekt můžete podpořit masáží své kůže selenitovou hůlkou nebo i jiným tvarem selenitu. Představujte si, jak selenit od Váš přebírá nežádoucí energie a transformuje je svými silnými vibracemi v čistou lásku.

Krystalová mřížka – vytvořte mřížku, která Vám pomůže udržovat Vaše energetické pole čisté. Může být dlouhodobá, více ale doporučuji večer před spaní mřížku postavit a nechat pracovat přes noc, kdy spíte, ráno poděkovat za pomoc a mřížku rozebrat. I to je časově velmi nenáročné, je to pěkný rituál přes spaním, protože stavění mřížek je krásná meditační praktika.

 

Tyto techniky doporučuji praktikovat pravidelně, nejlépe každý den, protože pokud zanedbáváme energetickou očistu, může se nám snadno stát, že budeme stále unavení či dokonce onemocníme. Když si z toho uděláme pravidelný rituál před spaním, kterým zakončíme svůj den, zabere nám to jen chvilku, přesto budeme odměněni navýšením energii, hlubším spánkem a budeme ráno krásně odpočatí a připraveni do nového dne.


Related Posts

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Mezi minerály jsou odborníci, kteří dokážou například velmi účinně čistit jak od mentálních programů, tak od nežádoucích energií. Aby to pro nás mohli udělat, je nutné to takzvaně zamýšlet, tedy mít takový záměr. Naše vlastní aktivita je nejen žádoucí, ale nezbytná, tak jako ve všem. […]

Krystaloterapie – Co s patogeny?

Krystaloterapie – Co s patogeny?

V oblasti osobního, a hlavně duchovního rozvoje panuje všeobecně přijímaná teze, že podstatné je to, jak jsme nastavení ve svém nitru. Tedy nezáleží na tom, co se děje kolem nás, když jsme dobře “vyladění”, jsme schopni si udržet vnitřní klid a vyzařovat harmonii i ve […]