Baryt – průvodce traumatem

Baryt – průvodce traumatem

Baryt patří do skupiny kosočtverečných minerálů, to znamená, že umí čistit energetické bloky. Konkrétně je to specialista na emoce a traumata. Samozřejmě ani baryt (tak jako žádný z minerálů) není kouzelná pilulka, kterou pozřeme (požádáme si) a máme zcela bez práce vše vyřešeno. Baryt nám ale může být trpělivým průvodcem, pokud se rozhodneme popasovat se emocemi, které nemáme zpracované a které v nás stále dokola spouští stav pohotovosti a ohrožení. Kdykoliv se pocit ohrožení spustí, kořenová čakra se stáhne, na fyzické úrovni se vyplaví stresové hormony, a to k žádnému reálnému vnějšímu ohrožení dojít nemusí. Vše stále dokola spouští nezpracované emoce uložené v těle a energetickém poli. Baryt nám s nimi umí pomoci a změnit nejen na energetické úrovni, tak i postupně na té fyzické.

Můžeme s ním pracovat jak při akutních stavech, tedy v případě, že se dostaneme do stavu, kdy cítíme ohrožení (úzkost, strach, deprese, stud.…), které pramení nikoliv v aktuální situaci, ale v nezpracovaném traumatu. V tu chvíli, tedy pokud si na baryt vzpomeneme můžeme jeho energii použít pro rozpuštění energetické “deky”, která na nás spadne a pod kterou se dusíme. V tu chvíli doporučuju prodýchávat srdeční čakru jeho energií a vizualizovat si, jak se opět uvolňujeme a vracíme se zpět do své síly.

Ještě důležitější je ale práce mimo akutní stavy, tedy čistit své energetické tělo pravidelně a s jasným zaměřením se na nezpracovaná traumata. V tom případě se zaměřte postupně na všechny čakry a buď si na ně baryt přiložte (minimálně půl hodiny) a dovolte mu pracovat, začít je vždy nejlepší u kořenové a propracovat se korunní, zdůrazňuji, že to nemusí být provedené v jeden den, ale postupně. Když budete chtít účinky barytu prohloubit, zkuste své čakry jeho energií prodýchávat, tedy skrz dech do nich energii barytu přivádět. Další možností je pracovat s celým svým energetickým polem a mít baryt co nejčastěji u sebe, případně jde tuto práci dělat i skrz krystalovou mřížku.

Mimo to je baryt výborným ochráncem jak před elektromagnetickým zářením, tak i před radiací (přidává se do barvy, kterou se opatřují stěny rentgenových místností). Často se vyskytuje společně s vanadinitem, který nám pomáhá účinněji zaměřovat svou pozornost a nerozptylovat se ničím dalším, pokud máte tyto dva minerály v jednom, tak můžete do práce na svých traumatech použít obou současně. Vanadinit skvěle zacílí a baryt bude čistit, až se z vás bude kouřit.


Related Posts

Vanadinit – kámen kreativity a manifestace

Vanadinit – kámen kreativity a manifestace

Jestli existuje na světě kámen, který vás “donutí” dotahovat své věci do konce, a ještě vám pomůže mít z toho radost a dobrý pocit, je to vanadinit. Říká se o něm, že je to kámen pro autory a spisovatele, ale každý z nás píše svůj […]

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Každý, kdo nechce žít podle mantinelů a pravidel, které nám nastavil někdo jiný, ať třeba rodiče, nebo “systém” jako takový by se dal označit za rebela. Prostě někoho, kdo se neřídí pravidly druhých lidí, jediné, co ho vede je jeho vnitřní hlas a vlastní morální […]