Smaragd – Aktivátor léčitelských schopností

Smaragd – Aktivátor léčitelských schopností

Smaragd, tak jako mnohé další minerály má více “tváří” a schopností. O jedné jeho schopnosti sjednotit ženskou a mužskou polaritu uvnitř nás jsem už psala, v tomto textu bych se chtěla zaměřit na jeho léčivé a harmonizační schopnosti. Když se mě někdo zeptá, který minerál je vhodný na léčení, smaragd je ten první, který mě napadne. Je jich samozřejmě mnohem víc (obecně všechny zelené a fialové) a každý má trochu jiný záběr, ale smaragd díky své schopnosti tvořit harmonii všude kolem sebe je pro mě top. I když i jeho pouhá pasivní přítomnost v našem poli může být velmi blahodárná, většinou ale na vyléčení různých obtíží nestačí. Jak často zmiňuju, krystaly nejsou kouzelná pilulka a krystaloterapie je spíš než akce dlouhodobý proces.

Energie smaragdu je léčivá sama o sobě, ale když s ním začneme pracovat, je velmi pravděpodobné, že smaragd v nás otevře léčitelské schopnosti, které budou působit nejen na nás samé, ale i na naše okolí. Když je máme aktivní a energii smaragdu integrovanou, kolem nás se bude vždy tvořit harmonie, což ovšem neznamená, že bude vše růžové a sluncem zalité, protože vzniku harmonie často předchází fáze chaosu a destrukce. Tímto nikoho nechci odradit od práce s tímto úžasňákem, ale je dobré si uvědomovat, že proces uzdravování a léčení nemusí být úplně příjemný.

A když chceme použít energii smaragdu přímo na léčení některé své fyzické či jemnohmotné části, můžeme smaragd buď přiložit na konkrétní místo, případně čakru, pod kterou náš problém spadá. Doporučuji opakovat pravidelně, a to minimálně půl hodiny každý den (dokud necítíme, že už stačilo), pro zesílení účinků je lepší pracovat s dechem a dané místo energií smaragdu prodýchávat. A úplně nejlepší je nosit smaragd u sebe v podobě šperku a během dnes se na něj na chvíli napojit a jeho energii do sebe pořádně vpustit.


Related Posts

Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Začátky vztahů bývají opojné a sluncem prozářené. Hormony přesycené tělo ovlivňuje jak naše emoce, které jsou zesílené, tak i mentální schopnosti, které jsou naopak v těžkém útlumu. Co kdyby vám někdo na začátku vztahu dal do ruky kouzelný nápoj, který by vám pomohl prohlédnout přes […]

Beryly – krystaly zralosti

Beryly – krystaly zralosti

Z berylů je nejoblíbenější a možná nejvíce “snesitelný” akvamarín. Možná pro jeho krásnou barvu, možná je to kvůli jeho energiím, které nám do života přináší nadhled. V jádru jsou však beryly krystaly, ke kterým se dostanou (myslím energeticky, koupit je může každý) jen ti, kteří […]