Základy práce s energií krystalů – Pupeční čakra

Základy práce s energií krystalů – Pupeční čakra

Pro práci s krystaly v rámci krystaloterapie je velmi důležité chápat, z jakých částí je utvořeno naše jemnohmotné tělo a co mají tyto jednotlivé části na starosti. Ačkoliv je možné pracovat i bez těchto znalostí, ve většině případů jsou výsledky krystaloterapie bez pochopení souvislostí mnohem slabší a pomalejší. Koneckonců je to naše mysl, která rozhoduje, čemu se otevřeme a čemu ne. A to na základě vědomých i nevědomých podnětů. Čím více jsme schopni vědomě chápat procesy, které v nás probíhají, tím snadněji naše mysl otevře brány. Proto se v rámci uchopení základů práce s energií krystalů budeme postupně věnovat energetickým centrům a krystalům, které s jednotlivými centry rezonují. Za základní centra považuji 8 energetických center, 7 je známo jako hlavní čakry, jedno je opomíjené, ale klíčové k uchopení tvořivé energie:

  1. kořenová čakra – energetické centrum známé jako kořenová čakra je přímo zodpovědné za projekci toho, co jsme přijali za vlastní, ať vědomě, či nevědomě
  2. křížová čakra – energetické centrum, které je zodpovědné za vztahy a životní energii
  3. pupeční čakra – centrum zodpovědné za naši vůli, má v sobě oheň a silnou jangovou energii
  4. solár – toto centrum je spojené s naší schopností tvořit realitu, je doslova a do písmene magickým kotlíkem, do kterého hodíme obrázky (vize) oživené emocemi, potřebné množství energie a nezlomnou jistotu, že už je vše splněno a ono se to dříve či později splní
  5. srdeční čakra – aktivní a čistá srdeční čakra je tím pravým zdrojem lidskosti, soucitu, všelásky a vnitřního klidu, ale také ochrany a bezpečí
  6. krční čakry – energetické centrum, které je známé jako centrum komunikace a vyjádření tvořivosti
  7. čakra třetího oka – energetické centrum zvané třetí oko je sídlem nejen jasnozřivých schopností, ale také intuice a inteligence
  8. korunní čakra – propojuje každého jednotlivce se „zdrojem“, vesmírem, duchem či absolutnem

U každého energetického centra jsou dva důležité parametry, které ovlivňují, či spíše určují jeho kvalitu a funkčnost.

  • čistota – míra čistoty zásadně ovlivňuje schopnost energetických center fungovat bez zkreslení a jejich potenciál k aktivaci
  • aktivita – čím více jsou naše energetická centra aktivní, tím víc máme přístup k schopnostem své skutečné podstaty (duše, duch) a zároveň dokážeme lépe pracovat i s potenciálem své lidské části

PUPEČNÍ ČAKRA

Je to centrum zodpovědné za naši vůli, má v sobě oheň a silnou jangovou energii. Když funguje, jak má, tedy je aktivní a plné vysokovibrační energie, tak nemáme strach z výzev, jsme otevření svému růstu, dokážeme konstruktivně používat své talenty a nebojíme jít s kůží na trh. Když je naopak zanesena těžkou energií, buď se při její nízké aktivitě bojíme ozvat, postavit se za sebe, máme nízké sebevědomí, strach být vidět a nedokážeme často rozhodovat ani o základních věcech. Když je pupeční čakry zanesená těžkou energií, ale přesto je aktivní, je z nás tyran a uzurpátor, který se domnívá, že celý svět je tu proto, aby mu sloužil. Tuto variantu si jistě umíte snadno představit, takových jedinců po světě běhá hodně a bohužel jsou velmi ambiciózní, takže jsou často ve vedení firem i celých států.

V tomto centru jsou uložené mnohé kódy, které nás programují a vlastně nám znesnadňují (ne-li znemožňují) v tomto světě využít potenciál sebe samých jako bytostí v tělech. Zde jsou umístěné programy stárnutí fyzického těle, zde jsou různé inhibitory duchovního rozvoje. A také jsou zde uložené veškeré minulé životy, a to jak na této planetě, tak i na jiných. Abychom ty inhibitory svých duchovních schopností dokázali překonat, musíme nastřádat obrovské množství energie. Naštěstí to množství energie k dispozici máme, jen jí většinou blokujeme v oblasti druhé a první čakry. Správně vyladěná třetí čakra je u člověka, který dostatek energie má a usiluje a duchovní rozvoj je takovým přepínačem, který může úplně změnit realitu, ve které žijeme.

Pokud vás zajímá, jak poznat, že vaše pupeční čakra potřebuje pořádnou údržbu, můžete se orientovat podle těchto příznaků:

  • Jste hádaví, věčně podráždění či máte touhu po pomstě? Tyto příznaky způsobuje těžká energie v tomto centru. Když se vám podaří ho vyčistit, začnete svůj oheň používat nikoliv proti sobě, ale kdykoliv dojde doslova k zážehu, dokážete svou realitu skutečně změnit.
  • Stále hledáte nějakou vyšší moc či autoritu, která by vás vzala pod křídla, ubezpečila vás, že vaše volby jsou správné a občas za vás rozhodla? Spoléháte na „autority“ v různých životních oblastech a zcela nekriticky přejímáte jejich názory, nebo jim s výhradami předáváte zodpovědnost za rozhodnutí, která dělají za vás?
  • Nevěříte svým schopnostem, že jsou dost dobré, nevěříte svému vnímání, že by mohlo být pravdivé, a tak sebedestruktivně otáčíte svůj oheň proti sobě, místo abyste ho používali k řešení situací?
  • Když přijde výzva, nová příležitost či nějaká nabídka, jdete to toho, když cítíte, že vás to přitahuje, nebo hledáte důvody, proč do toho nejít, případně chcete, aby vám někdo poradil, jestli je to pro vás dobré?

Případ, ve kterém je pupeční čakra trochu předimenzovaná sice popsat můžu, ale člověk si to v tom případě vůbec nepřipustí. Ale třeba poznáte někoho ze svých bližních. Pravda ale je, že pro rozpoznání přebujelé pupeční čakry je třeba buď jasnozřivost, nebo velmi dobré rozlišovaní, protože zde víc, než jinde platí, že když dva dělají totéž, není to totéž.

  • Vše víte nejlépe, dokonce až tak, že jdete “přes mrtvoly”. Prostě kdo není s námi, je proti nám, vše je černobílé a co na tom záleží, že jste si ke své pravdě došli čistě rozumovou kalkulací, ale v reálu vůbec netušíte (necítíte), jaké jsou za tou “pravdou” skutečné energie.
  • Když něco skutečně chcete, tak to prostě musíte mít. Je jedno, koho ve “frontě” předběhnete, je jedno, jestli na to vůbec “máte”. Prostě to chcete hodně a chcete to teď!
  • Lpíte na konkrétní formě, nic jiného vám není dost dobré. Kdo by taky chtěl něco, co není v jeho očích skvělé a ještě lepší.

Když se o svou pupeční čakru nestaráme a necháme jí doslova zarůstat toxickou energií, naše sebevědomí bude mizerné, zodpovědnosti se radši vyhneme a hodíme jí na kohokoliv (a pak klidně nadáváme, že nám někdo ubližuje a má s námi zlé úmysly), bojíme se být vidět, stydíme se za sebe a svou nedokonalost. Bez silné pupeční čakry jsme jako něčí loutky, nebo lístky ve větru. Bez silné pupeční čakry nedokážeme v tomto světě realizovat ani svou osobnost a její potřeby, ale ani svou duši a to, s čím sem přišla.

Pupeční čakru nám může harmonizovat, čistit či aktivovat například pyrit, topaz, citrín, tygří oko, žlutý kalcit či sluneční kámen.

Více o konkrétních krystalech doplním v následujícím týdnu.

 

 


Related Posts

Krystaloterapie – s mapou či bez

Krystaloterapie – s mapou či bez

Pokud má být krystaloterapie dlouhodobě účinná, je vhodné postupovat systematicky. Není třeba se obávat, že kde je systém, chybí intuice, protože právě jejich spojení přináší ty nejlepší výsledky. Je to ale právě ten systém (návod, mapa, jízdní řád), který nám pomůže postupovat tak, abychom nic […]

Základy práce s energií krystalů – Korunní čakra

Základy práce s energií krystalů – Korunní čakra

Pro práci s krystaly v rámci krystaloterapie je velmi důležité chápat, z jakých částí je utvořeno naše jemnohmotné tělo a co mají tyto jednotlivé části na starosti. Ačkoliv je možné pracovat i bez těchto znalostí, ve většině případů jsou výsledky krystaloterapie bez pochopení souvislostí mnohem […]